Welke impact (positief én negatief) heeft digitalisering op het welzijn van je medewerkers?

Wil jij verder met digitalisering? Hieronder delen we hacks, opleidingen en technologie die je kunnen helpen met het zetten van de volgende stap

Deze hacks zetten je op weg

Schuif-aan-sessies

Organiseer per domein van de strategie een schuif-aan sessie waarbij iemand van het management en het projectteam toelichting geeft en de medewerkers vragen kunnen stellen. Doe dit tijdens de lunchtijd en voorzie gratis broodjes, dat verhoogt sowieso de opkomst. Zorg voor een open en veilige sfeer: geen powerpoint, stoelen in een cirkel zonder tafels. Vinden mensen het in jouw organisatie niet makkelijk om ‘en plein public’ vragen te stellen? Voorzie dan dat ze vragen op voorhand kunnen deponeren in een box en beantwoord die tijdens de sessie.

Openlijk vergaderen

Vergaderingen achter gesloten deuren creëren altijd een sfeer van heimelijkheid. Alsof belangrijke dingen worden besproken die niemand mag weten. Waarom niet vergaderen óp de werkvloer ? Met 6 m² kom je al een heel eind: baken voor de veiligheid af met stickers op de grond en plaats 1 of 2 receptietafels en een TV-scherm. Wie wil, mag stilstaan en luisteren/tussenkomen. (Voor heel luidruchtige werkplaatsen kan een vergaderruimte met glazen wanden ook al iets betekenen.)

Herintroduceer happy hour

Een hack voor meer welzijn en verbondenheid: happy hour op vrijdagavond. Een gewoonte die vroeger standaard was, maar langzaamaan verdween uit vele bedrijven. Bij deze een oproep. Let wel, wees attent voor culturele verschillen. Of beter, speel met die culturele verschillen. Waarom niet eens hapjes uit het Midden-Oosten voorzien? Of Indische thee?

Nuttige opleidingen of leermethodes

Heel wat stressbronnen kunnen we niet uitschakelen en ook een digitale transformatie kan voor medewerkers voor heel wat stress zorgen.

Met deze drie opleidingen leer je omgaan met werkdruk en stress. Zorg voor een positieve invloed op de mentale fitheid, veerkracht en werkplezier van jouw medewerkers: