Voor kleine tot middelgrote bedrijven die (eerste) stappen zetten in een digitaliseringstraject.

Deze website werd specifiek ontwikkeld voor bedrijfsleiders en HR verantwoordelijken van kleine en middelgrote KMO’s, die (eerste) stappen zetten in een digitaliseringstraject. Maar de tips en stappen die gedeeld worden, kunnen ook zeker relevant zijn voor grotere organisaties. De menselijke factor in het digitaliseringsproces is een valkuil voor veel bedrijven. Dat bleek uit gesprekken met de doelgroep en een analyse van de relevante academische literatuur. Daarom probeert deze website bedrijfsleiders en HR verantwoordelijken handvaten te bieden om mensen mee te nemen in het digitale transformatieproces.

Deze website zal je helpen om jouw digitale transformatie succesvol te laten landen, en ervoor zorgen dat je jouw medewerkers maximaal kunt betrekken en ondersteunen voor, tijdens en na het hele traject. Hierin komen drie pijlers aan bod: het ontwikkelen van een digitaal toekomstplan voor je onderneming, het cultiveren van een leercultuur binnen je bedrijf, en het verzekeren dat het werk binnen je bedrijf werkbaar blijft.

Om deze pijlers om te zetten tot praktische, toegankelijke handvaten, werden deze vertaald in drie checklists, waarmee je kan ontdekken welke stappen je binnen jouw onderneming kan zetten richting digitalisering. Deze vraagstellingen zetten de gebruiker aan tot kritische reflectie, en verwijzen telkens door naar relevante tips, tricks, hacks en opleidingen die jou op weg zetten.

Hoe ga je best van start?

Er zijn twee routes in het gebruik van onze tool.

Wil je zelf op ontdekkingstocht? Dan verwijzen we je door naar onze 3 pijlers. Hier vind je een duidelijk overzicht van de componenten van een succesvolle digitale transformatie, en de negen vragen die je jezelf moet stellen om ervoor te zorgen dat je de mensen binnen je organisatie niet uit het oog verliest.
Wil je liever gegidst worden naar jouw verbeterpunten, met als eindproduct een diagnose op maat van jouw bedrijf en een doorverwijzing naar waar er onmiddellijke quick wins liggen? Neem dan tien minuutjes om onze checklists in te vullen. Deze zijn gekoppeld aan de pijlers en vraagstellingen die jou op dit moment het meest vooruit kunnen helpen, zodat je meteen op weg wordt gezet. Je vindt ze hier terug: